Monday, January 21, 2013

Aston Martin u potrazi za tehničkim partnerom

Uprkos špekulacijama da bi Aston Martin mogao koristiti performantne komponente , uključujući agregate i pogonske sklopove, iz AMG-a u narednim godinama, stigao je izveštaj da je britanska kompanija u potrazi za dodatnm tehničkim partnerom a da je Mercedes potencijalni kandidat.

Predsedavajući Investindustrial-a, koji je nedavno kupio udeo od 37,5 % u Aston Martinu, Andrea Bonomi, je potvrdio da se trenutno vode razgovori sa nekoliko automobilskih kompanija, sa Mercedesovim vlasnikom, Daimlerom, na vrhu spiska.

Bonomi je potom otkrio da bi novi posao mogao biti finaliziran u naredna 2 meseca, što bi značajno pomoglo Aston Martinu na duže staze, glavni cilj koji Investindustrial ima za britanski brend u narednim decenijama.

Svi glavni Aston Martinovi konkurenti, poput Porschea, Lamborghinija i Ferrarija, imaju snažnu podršku od Fiata i VW Grupe, ali je Aston Martin još uvek nezavisna kompanija a 800 miliona dolara planiranih investicija u razvoj novih tehnologija u narednih 5 godina nije dovoljno da se takmiči sa italijanskim i nemačkim rivalima.

Izvor: vrelegume

No comments:

Post a Comment