Wednesday, January 9, 2013

U petak će biti predstavljen crossover Captur

Kako je najavljeno na press-stranicama francuske marke, "novost u renaultovoj paleti modela bit će predstavljena u petak, 11. januara u 10 sati". Dakako, nije teško pretpostaviti da se radi o modelu Captur, kompaktnom SUV/Crossoveru iz B segmenta.

Renault, za sada, nije objavio nikakve detalje vezane uz ovaj novi automobil koji će se (najvjerojatnije) zvati Captur. Interna renaultova oznaka modela je J87. No, s obzirom da se radi o vozilu iz B segmenta koji preuzima platformu Clia četvrte generacije, jasno je barem da će paleta motora biti podjednaka.

Tako pod prednjim poklopcem Captura možemo očekivati 0,9-litreni 3-cilindrični benzinski TCe s 90 KS kao i 1,5-litreni dCi iste snage. Dakako, bilo bi lijepo da Renault odluči ponuditi Captur i s motorom Energy 130 (dCi 1.6 sa 131 KS), no i to će biti poznato u petak.

Za sada je, uz najavu premijere, objavljena tek jedna teaser slika, no iz nje razaznajemo da produkcijski Captur ipak neće biti toliko radikalan kao istoimeni koncept predstavljen na ženevskom salonu 2011.

Kao glavni konkurenti Renault Captura u sve brže rastućem segmentu malih SUV/Crossovera svakako će se naći prekjučer predstavljeni Peugeot 2008, ali i Opel Mokka te (premda se radi o "kućnom" suparniku) Nissan Juke.

Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment