Wednesday, January 9, 2013

Peugeot predstavlja urbani crossover

S novim modelom Peugeot želi upotpuniti svoju ponudu u B segmentu, istovremeno se oslanjajući na iskustvo u proizvodnji crossovera poput 3008. Prodaja modela 2008 počet će od proljeća 2013, dok ga u Hrvatskoj očekujemo sredinom godine.

Novi crossover Peugeota je model zamišljen i razvijan za velik broj tržišta širom svijeta. Zbog svojih svjetskih ambicija, 2008 čini Peugeot još dinamičnijim u strategiji razvoja ponude crossovera i osvajanju novih kupaca.

Dinamični i reprezentativni crossover donio je jedinstvenost i raznolikost u B segment. Dug 4,16 m, model 2008 na jedinstven način spaja voznost limuzine i robusnost SUV-a s prostranošću, modularnošću i udobnošću prostora u unutrašnjosti vozila. Pogodan je i za gradsku vožnju, ali i za otvorenu cestu.

Peugeot 2008 karakteriziraju povišena karoserija, M+S gume i 17-colni naplatci u mat boji. Crni blatobrani i zaštite na pragovima, prednje i stražnje zaštite te bočne zaštite od nehrđajućeg čelika u potpunosti štite najizloženije dijelove vozila od udaraca.

Prednja svjetla, potpuno sjedinjena s maskom hladnjaka, doprinose još izražajnijem i modernijem izrazu, dodatno istaknutog LED diodama. Stražnji kraj je jednako dinamičan i robustan. Odlikuje ga nizak utovarni prag i stražnje staklo s udubljenjem, detaljem preuzetim s RCZ-a. Stražnja svjetla, s tri LED segmenta, skladno su uklopljena u karoseriju.

Motorizacija nove generacije pruža jedinstven doživljaj vožnje uz nisku potrošnju. Zahvaljujući modernoj tehnologiji dieselskih e-HDi motora i 3-cilindričnih benzinskih motora, urbani crossover 2008 izdvaja se od konkurencije s emisijama CO2 od 99g/km.

Peugeot 2008 će se proizvoditi u Francuskoj (Mulhouse), Kini (Wuhan) i Brazilu (Porto Real).

Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment