Thursday, January 10, 2013

Volkswagen priprema SUV sa sedam sjedala

Izvori bliski proizvođaču iz Wolfsburga najavljuju kako će na ovogodišnjem salonu automobila u Detroitu, koji počinje sljedećeg ponedjeljka, VW predstaviti svoj novi, trenutno najveći SUV model, opremljen s tri reda sjedala.

Unatoč povećanom broju sjedala, novi volkswagenov SUV trebao bi biti cjenovno pozicioniran ispod Touarega (koji nudi pet sjedala), s obzirom da se radi o modelu kojem su off-road osobine i luksuzna oprema ipak na drugom mjestu, a prostranost primarna.

Novi će sedmerosjedni SUV biti temeljen na platformi MQB volkswagenove Grupacije, istoj na kojoj se zasniva mehanika novog Golfa, Seata Leona i Audija A3. Dakako, riječ je o modularnoj platformi predviđenoj za široku paletu modela.

S obzirom da su veliki automobili sa sedam sjedala najtraženiji upravo na tržištu SAD, novi VW-ov SUV model bit će prvenstveno namijenjen tom tržištu. Proizvodit će se u volkswagenovim pogonima u Saveznoj državi Tennessee, na jugoistoku SAD. Očekivana cijena iznosit će oko 30.000 USD (cca. 23.000 Eur).

Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment