Wednesday, January 16, 2013

Honda Urban SUV Concept

Na međunarodnom salonu automobila u Detroitu (NAIAS), Honda je predstavila potpuno novi koncept Urban SUV koji je oduševio posjetitelje modernim izgledom i smjelim dizajnom. Filozofija dizajna ovog konceptnog SUV / Crossovera je pružiti zabavu u vožnji s izraženom ekonomičnošću.

Riječ je o konceptu koji najavljuje model iz sve popularnijeg segmenta kompaktnih Crossovera, jer, Urban SUV Concept se temelji na mehaničkoj osnovi Honde Jazz. Kompaktnih dimenzija, ovaj je koncept dug 4300 mm, dakle oko 200 mm dulji od Jazza te nekih 152 mm kraći od nove generacije modela CR-V.

Ovaj bi automobil, kada uđe u serijsku proizvodnju, trebao biti pokretan novom obitelji hondinih motora nazvanom Earth Dreams, među koje spada i krajem 2011. najavljeni 1,6-litreni diesel. Benzinski 1,5-litreni 4-cilindrični pogon, također pripadnik nove obitelji motora, u ovom će Crossoveru biti uparen s bezstupanjskim mjenjačem.

S atraktivnim izgledom i fleksibilnom opremom, ovaj novi koncept najava je serijske izvedbe koja se neće znatnije razlikovati od atraktivnog prototipa, napominju u Hondi. Produkcijska verzija hondinog kompaktnog SUV / Crossovera trebala bi se naći na tržištima tijekom 2014, nakon predstavljanja nove generacije modela Jazz. Oba automobila proizvodit će se u hondinoj tvornici Celaya u Meksiku, koja počinje s radom u prvim tjednima 2014.

Izvor: autonet.hr

No comments:

Post a Comment