Wednesday, January 16, 2013

Opel uvodi novi 1,6-litreni diesel

Proizvođač iz Rüsselsheima je najavio uvođenje novog dieselskog motora 1.6 MDE s kojim će, postupno, biti zamijenjen poznati 1,7-litreni diesel. Motor 1.6 MDE zadovoljava standarde Euro 6 koji stupaju na snagu u drugoj polovini 2014.

U kasnijem dijelu ove godine, novi će dieselski motor debitirati u Zafiri Tourer, a pored motora 1.7 u paleti opelovih automobila trebao bi zamijeniti i slabije izvedbe 2-litrenog diesela.

Pod prednjim poklopcem Zafire Tourer, novi će 1,6-litreni diesel razvijati 134 KS i 320 Nm, a osigurat će potrošnju od 4,2 l/100 km što predstavlja 10% bolji rezultat od onoga što ostvaruje motor 2.0.

Razvijen zajedničkom suradnjom General Motorsovih stručnjaka u Torinu, Rüsselsheimu i Sjedinjenim državama, dieselski motor MDE trebao bi ponuditi nove standarde prema pitanju učinkovitosti te niske razine buke i vibracija.

Motor 1.6 MDE proizvodit će se u GM-ovim pogonima u mađarskom mjestu Szentgotthard (St. Gotthard), zajedno s novim benzinskim motorom MGE koji će premijeru imati u Opel Cascadi.

Izvor: autonet.hr

No comments:

Post a Comment