Thursday, January 10, 2013

New Lexus IS - 1st Picture

Slučajno ili ne, na Internetu su se pojavile prve slike nove generacije lexusove linije IS, tek dan nakon što je japanska marka predstavila službeni teaser. Prikazani automobil je sportska inačica F Sport koja će međunarodnu premijeru imati na salonu u Detroitu.

Dakako, s obzirom da su slike zapravo "procurile" u medije putem kineskog portala PC Auto, o novoj generaciji Lexusa IS nema još nikakvih službenih informacija. No, vidljivo jest da je toyotin luksuzni ogranak itekako poradio na dizajnu, koji se temelji na konceptu LF-CC prikazanom prošle godine u Parizu. Uostalom, to je i neophodno ukoliko doista namjeravaju uhvatiti svoj dio kolača na tržištu na kojem dominiraju BMW-ova serija 3 i Mercedes-Benz C klase.

Prednjim dijelom novog Lexusa IS F Sport dominira malo i prevelika maska hladnjaka s agresivnim bočnim uvodnicima zraka te svjetlima s dvostrukim lećama i linijom LED elemenata (dnevna svjetla).

Dinamičan profil nove limuzine opisuje naglašeno zakrivljena linija bočnih pragova, a otraga su postavljena neobično oblikovana svjetla gotovo "organskog" oblika. Ispušne cijevi su, dakako, dvije, a automobil je postavljen na lijevane naplatke s pet dvostrukih krakova.

Interijer je također znatno drukčiji od onoga na što smo navikli i, potrebno je naglasiti, odiše luksuzom i kvalitetnijim dojmom nego li je to uobičajeno čak i kod skupljih japanskih automobila. Središnja konzola, naglašeno visoka, akcentira sportski duh IS-a u izvedbi F Sport, a na ploči s instrumentima zamjetan je izostanak klasičnog brzinomjera.

Iako ćemo službenim informacijama raspolagati po otvaranju detroitskog salona, pojedini izvori navode kako će se u novu generaciju Lexusa IS najvjerojatnije ugrađivati dva V6 motora, 2,5-litreni s (više od) 200 KS te 3,5-litreni s nekih 300 KS. Također, izvjesno je da će IS biti ponuđen i kao hibrid s 4-cilindričnim 2,5-litrenim benzinskim motorom te ukupnom snagom od oko 240 KS.

U konačnici možemo zaključiti da je izgled tu, spreman za borbu sa spomenutom njemačkom konkurencijom. Hoće li i mehanika biti na razini zadatka (što, istini za volju, u prethodnoj generaciji nije bio slučaj) ostaje nam da vidimo, nekom prilikom. Ipak, s obzirom da je Lexus u nas u potpunosti odustao od omogućavanja testova internetskim medijima, izgleda da će i naši dojmovi ostati samo na teoriji...

P.S. u međuvremenu je Lexus na svojoj Facebook stranici objavio nekoliko slika nove generacije modela IS, koje također donosimo u galeriji.

Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment