Thursday, January 10, 2013

San Francisco Skyline - hommage legendarnom nissanovom modelu

Klasični automobili za mnoge predstavljaju posebnu temu svijeta limenih ljubimaca. Bilo da je riječ o modelima iz 1950-ih, 1970-ih ili možda onima nastalim prije II Sv. rata, činjenicom jest da takvi automobili nerijetko imaju kultni status.

Jedna od stranica koja ovu temu, bez sumnje, obrađuje na estetski poseban način svakako je američki Petrolicious.com koji donosi zanimljive teme o povijesnim automobilima, ali i vrhunske kratke video-priloge.

Jedan od novijih videa objavljen na stranicama Petrolicious.com snimljen je u zaljevu San Francisca i prikazuje dva Nissan Skylinea, modele Hakosuka i Kenmeri (ovaj potonji je hatchback).

Film se vrti oko iskustava izvjesnog Ivana Jaramilla koji je vlasnik oba ova automobila, izvorno napravljena za JDM (tržište Japana), s upravljačem na desnoj strani i vanjskim retrovizorima postavljenim na blatobrane.

Bilo da vam se sviđaju klasične linije automobila iz 1970-ih ili naprosto volite zvuk motora s dvostrukim rasplinjačima iz "nevinog, iskrenog predelektroničkog doba", vjerujemo da ćete uživati u sljedećih pet minuta.


Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment