Monday, January 21, 2013

Qoros objavio više detalja o ženevskim premijerama

Nakon prvih najava s početka studenog protekle godine, kinesko-izraelska kompanija Qoros je objavila dodatne novosti vezano uz svoj nastup na predstojećem, 83. salonu automobila u Ženevi (7.-17. ožujak).

Pored već najavljene limuzine GQ3 (na slikama), Qoros će tako u Ženevi predstaviti i dva konceptna modela, nazvana Cross Hybrid Concept i Estate Concept koja svoju mehanički osnovu dijele s limuzinom GQ3.

Volker Steinwascher, potpredsjednik tvrtke Qoros Auto Co.,Ltd, je prilikom najave ovih noviteta rekao: "Inteligentna modularna platforma nam omogućava da brzo i učinkovito razvijamo nove modele. Qoros GQ3 je prvi od mnogo modela koji će se temeljiti na zajedničkoj platformi, na kojoj će nastati cijela nova obitelj automobila".

Najavljeni koncepti predstavljat će jedan Crossover u obliku kombilimuzine te karavan, oba dakle, izvedenice limuzine GQ3. Cross Hybrid Concept će pokretati benzinski motor povezan s prednjim te električni motor zadužen za pokretanje stražnjih kotača. Sve zajedno nadzirat će elektronički sustav koji će omogućavati istovremeni pogon na sva četiri kotača.

Karavan će imati klasičnu shemu pogona, uz napomenu da će ponuditi "raskošan i svestran interijer, zahvaljujući brojnim konfiguracijama sjedenja i prtljažnog prostora".

Svi automobili marke Qoros proizvodit će se u novim pogonima tvrtke u mjestu Changshu, na istoku Kine. Limuzinski model GQ3 krenut će u prodaju na kineskom tržištu u drugoj polovini ove godine, dok bi prvi automobili u Europu trebali stići u kasnijem dijelu 2013. Sljedeći modeli počet će pristizati u razmacima od oko šest mjeseci.

Teško je, pri ovome, odreći se dojma da nas Qoros (ali i drugi proizvođači koji će mnogo modela temeljiti na istoj platformi, kao što je volkswagenov MQB) na neki način vraćaju u prošlost kada su automobilske marke u svom programu imale samo jedan jedini model, no s mnogo različitih karoserija. Primjera radi, Ford je između 1927. i 1931. proizvodio model A koji je bio u ponudi u čak 9 različitih karoserijskih oblika.

Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment