Thursday, January 17, 2013

Uštedite do 11% goriva

Smanjivanje troškova goriva i emisije treba da bude lak zadatak. Zato smo svoje najefikasnije opcije za ekonomičnu vožnju grupisali u dva paketa. Jedna se odnosi na funkcije vozila. A druga na usluge. Zajedno mogu da vam uštede do 11% goriva. Evo kako.

I-See. Iskusni kopilot.
I-See memoriše puteve kojima ste se kretali. Kada se vozite poznatim putem, ova funkcija reguliše promenu stepena prenosa i brzinu da bi kamion maksimalno koristio količinu kretanja, što značajno štedi gorivo. Saznajte više o I-See funkciji

Isključivanje motora na praznom hodu. Uštedite gorivo u mirovanju.
Inteligentna funkcija koja štedi gorivo automatskim isključivanjem motora nakon dva i po minuta praznog hoda.

Pumpa servo upravljača sa promenljivom radnom zapreminom.
Može li pumpa servo upravljača stvarno da uštedi gorivo? Naravno da može. Pošto radna zapremina može tačno da se reguliše, energija se ne troši nepotrebno.

Alternator od 24 V i 150 A. Više snage, manje goriva.
Vrlo ekonomičan alternator kome treba manje goriva da napuni akumulatore. Vrlo dragocen ako trošite puno struje, npr. kada noćite u kabini.

Vazdušni kompresor sa kvačilom. Bez nepotrebnog pritiska.
Vazdušni kompresor se automatski isključuje kada nije potreban, što smanjuje potrošnju goriva.

Saveti za gorivo
Možete da se obratite našim trenerima za kontrolu potrošnje goriva – pravim stručnjacima za smanjenje potrošnje goriva. Svakog meseca šalju vam detaljne izveštaje o gorivu sa ličnim savetima za poboljšanje. Potražite dodatne savete od namenske službe za pomoć ili se prijavite na veb-sajtu da biste pronašli praktične savete i ideje. Saznajte više o savetima za gorivo

Dynafleet usluga za gorivo i životnu sredinu
Volvo sistem za rukovođenje transportom omogućava vam da pratite potrošnju goriva u realnom vremenu iz kancelarije, preko intuitivnog veb-interfejsa. Analizirajte trendove i pronađite način za poboljšanje na osnovu ugrađenih izveštaja o gorivu, vozačevom ponašanju i ekološkom uticaju.

Obuka vozača: Efikasna vožnja
Vešti vozači imaju ogroman uticaj na ekonomičnost. Glavni ciljevi obuke u efikasnoj vožnji su pametna vožnja i ušteda goriva.

Dynafleet aplikacija
Da li želite da vidite koliko ste bili ekonomični tokom poslednje smene? Sve što vam treba su Dynafleet i iPhone ili iPad. Samo preuzmite aplikaciju i moći ćete da unapredite svoje veštine na odličan način.

Izvor: volvotrucks

No comments:

Post a Comment