Friday, January 4, 2013

Pristojna dama (Fiat Linea)

Iako u zenitu tržišnog života, Fiat Linea još ima šta da ponudi, pre svega mladim porodicama i ljubiteljima klasičnih sedan formi.

Priznajem, jako mi se svidela kada sam je prvi put video, sada već pre 6 godina. Zasnovana na, još uvek atraktivnom ali ostarelom, Grande Puntu, Linea je narasla na preko 4,5 metara, sa širinom od 1,73 i visinom od gotovo 1,5 metara. Poprilično ozbiljne dimenzije za jedan kompaktni sedan međuosovinskog razmaka od 2,6 metara. Ono što joj je jača strana jeste 500 litara zapremine prtljažnika.

Skromna elegancija
Naravno, iako deluje elegantno, s obzirom kada je lansirana, poneki detalji počinju da smetaju. Pored malo teže procene gabarita prilikom manevrisanja, zbog zaobljenosti same karoserije, preglednosti ka napred ometaju debeli A stubovi i malo trouglasto staklo u njegovom uglu. Opcioni parking senzori (300 evra) bi popravili situaciju, dok poveći elektropomični retrovizori donekle olakšavaju manevrisanje. Svetla za maglu i centralna brava sa daljinskom komandom spadaju u standardnu opremu Dynamic paketa.

Izvor: vrelegume.rs

No comments:

Post a Comment