Tuesday, January 15, 2013

New Maserati Quattroporte in Detroit

Novi Maserati Quattroporte je imao svoj javni debi na salonu u Detroitu. CEO kompanije, Harald Wester, je rekao da je nova perjanica italijanskog brenda ključna za poslovni plan kompanije, kojim planira da do 2015. godine dostigne godišnju prodaju od 50.000 vozila, sa 6.159 vozila iz 2011..

Quattroporte donosi stajling koji treba da bude elegantan i agresivan u isto vreme. Dužine oko 5,2 metra, duži će biti za oko 150 mm od prethodnika, koji će biti najviše utrošeni na povećanje međuosoviskog rastojanja. Ipak, zahvaljujući upotrebi aluminijuma i čelika u platformi, kao i mnogih elemenata karoserije od aluminijuma, masa će biti za oko 50 kg manja.

Pod haubom će se nalaziti evolucija Ferrarijevog 4,7 litarskog V8 agregata snage 530 ks. Nešto kasnije će biti dodat V6 dizel agregat, koji ne samo da će doneti više snage nego ikada, kao i uzbuđenja u vožnji, već i ekonomičnost.

Pomenuti agregati će se naći i na novog Ghibli sedanu više srednje kase, kao i SUV-u Levante, baziranom na Jeep Grand Cherokee-u.

Izvor: vrelegume

No comments:

Post a Comment