Wednesday, January 9, 2013

Maseratijeva 911-ica dobila zeleno svjetlo

Izvori javljaju kako je maseratijev konkurent Porscheu 911 dobio zeleno svjetlo za proizvodnju. Konkretnije, u Maseratiju rade na novom, trećem sportskom modelu u svojoj ponudi koji bi se do 2015. na tržištu trebao pridružiti sljedećoj generaciji modela GranTurismo i GranCabrio.

Prema navodima insajdera ovaj bi automobil trebao biti dvosjed sa središnje smještenim motorom kojem će osnovu činiti dorađena platforma alfinog noviteta 4C. Motorizaciju bi trebali činiti, u suradnji s Ferarijem razvijeni, bi-turbo 3.0 V6 snage oko 450 KS te bi-turbo V8 snage oko 550 KS. S njima bi trebao biti uparen i automatski mjenjač s dvije spojke.

Uz očekivanu masu manju od 1.400 kg mogu se očekivati vrhunske performanse. Inače, slabija bi izvedba trebala imati pogon samo na stražnje, dok će snažnija biti ponuđena i s opcijskim pogonom na sva četiri kotača.

Pojedini izvori tvrde kako će produkcijski model nositi naziv GranSport, no za sada nema potvrda te informacije. Kako bi u konačnici ovaj automobil trebao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu.

Na kraju dodajmo kako bi GranSport trebao odigrati ključnu ulogu u planu drastičnog povećanja maseratijeve prodaje. Naime, s 6.159 primjeraka, koliko je Maserati prodao u 2011, Talijani namjeravaju povećati ove rezultate na oko 50.000 do 2015. Ovom bi sportašu u tom nastojanju trebali pripomoći novi Quattroporte, potom nova i nešto manja limuzina Ghibli te SUV pod nazivom Levante.

Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment