Tuesday, January 15, 2013

Audi in Detroit Presents RS 7 Sportback

Proizvođač iz Ingolstadta proširuje ponudu svojih RS modela izvedbom RS 7 Sportback, koji ima premijeru na međunarodnom salonu automobila u Detroitu. Model RS 7 Sportback, napominju u Audiju, predstavlja dinamiku u najljepšem izdanju.

Ovaj veliki coupe s pet vrata pokretan je 4-litrenim TFSI Twin-turbo V8 motorom snage od 412 kW (560 KS) između 5700 i 6700 o/min te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm između 1750 i 5500 o/min.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,9 sekundi, a na zahtjev kupca može se deaktivirati limitator brzine kako bi se postigla najveća brzina od 305 km/h (standardna najveća brzina iznosi 250 km/h, uz opcijski paket Dynamic brzina dostiže 280 km/h, a 305 km/h uz Dynamic Plus.). Unatoč ovim superiornim značajkama, Audi RS 7 Sportback u prosjeku troši samo 9,8 l/100 km, zahvaljujući sustavu Start & Stop i deaktivaciji cilindara.

Standardni 8-stupanjski mjenjač Tiptronic je podešen prema sportskom karakteru modela Audi RS 7 Sportback. Vozači mogu birati između načina rada D i S ili sami ručno mijenjati stupnjeve prijenosa koristeći ručice iza upravljača ili ručicu mjenjača.

Audi RS 7 Sportback je serijski opremljen s stalnim pogonom na sve kotače Quattro, zbog njegovih jasnih prednosti u smislu držanja ceste i sigurnosti vožnje u odnosu na konkurente s pogonom na dva kotača. U standardnoj konfiguraciji 60 posto snage se prebacuje na stražnju, a 40 na prednju osovinu.

Novi audijev model je opremljen i 20-colnim kovanim naplacima od lake legure sa sedam dvostrukih krakova. Ovaj sportski coupe također se može opcijski opremiti s 21-colnim lijevanim naplatcima s tri vrste dizajna. Postavljena su četiri ventilirana diska, dimenzija od 390 milimetara sprijeda, dok Audi nudi i opcijske keramičke diskove promjera od 420 milimetara s antracit sivim čeljustima. ESP sustav ima način rada Sport, a može se i u potpunosti isključiti.

Audi active lane assist sustav pomaže vozaču da zadrži RS 7 Sportback u svojoj voznoj traci. Park assist sustav regulira sustav upravljanja prilikom parkiranja, a Nigh vision projicira infracrvenu sliku koju snima ispred vozila i ističe detektirane pješake. Popis sigurnosnih sustava zaokružuju Audi side assist sustav i prikaz ograničenja brzine.

Bluetooth online sučelje za telefon je idealna nadopuna serijskom MMI sustavu Navigation Plus. Njegov UMTS modul omogućuje prikaz posebnih usluga Audi Connect, a WLAN hotsopt služni za bežično spajanje mobilnih uređaja. U vrhu ponude audio modula je napredni audio sustav Bang & Olufsen.


Izvor: autonet

No comments:

Post a Comment